Vína Hrabal pečetěná ochrannou známkou Velká Slípka

Víte, vyrobit víno plné, vyvážené a světové úrovně stojí fůru námahy a špetku štěstí na rozumné počasí. No, a protože jsme spolu s ostatními vinaři chtěli, abyste si byli naší píle a jakosti vín jisti, rozhodli jsme se to oficiálně zpečetit ochrannou známkou Velká Slípka. Tu totiž mohou získat jen prvotřídní bílá a červená vína pocházející od nás - z Velkých Bílovic.

A tak jsme v roce 2015 společně s dalšími vinaři pečlivě vybrali přísná kritéria, která musí naše vína splňovat, abychom se Velkou Slípkou (bílá  a červená) mohli vůbec pyšnit. Podívejte se:

Velká bílá Slípka
  • Cuvée nejméně z dvou drůd.
  • Povolené odrůdy: Rulandské šedé, Chardonnay, Rulandské bílé.
  • Moravské zemské víno, bez přídavku cukru a etanolu v celém procesu vinifikace.
  • Alkohol min. 13,0% (se zaokrouhlením dle vinařského zákona).
  • Suché do 4 g/l.
  • Zrání v dřevěných sudech min. 6 měsíců, zrání v láhvi min. 6 měsíců.
  • Stáří sudů nejvýše 10 let, velikost sudů není omezena.
  • Plnění do lahví o obj. 0,75 l a 1,5 l.
  • Min. množství vína 500 l.
  • Hrozny pouze z Velkých Bílovic.
  • STYL: Cuvée s vůní i chutí, které jsou typické po daných odrůdách. Ve víně bude rozpoznatelná vůně i chuť po toustování pocházejícího výhradně z vypálení sudů, ale nesmí převládat nad odrůdovým projevem.

Velká červená Slípka

  • Cuvée nejméně z dvou drůd.
  • Povolené odrůdy: Frankovka, Zweigeltrebe, Rulandské modré.
  • U odrůdy RM nesmí být podíl větší jak 30%.
  • Moravské zemské víno, bez přídavku cukru a etanolu v celém procesu vinifikace.
  • Alkohol min. 13,0% (se zaokrouhlením dle vinařského zákona).
  • Suché do 4 g/l.
  • Zrání v dřevěných sudech min. 12 měsíců, zrání v láhvi min. 6 měsíců.
  • Stáří sudů nejvýše 10 let, velikost sudů do 600l.
  • Plnění do lahví o obj. 0,75 l a 1,5 l.
  • Min. množství vína 500 l.
  • Hrozny pouze z Velkých Bílovic.
  • STYL: Cuvée s vůní i chutí, které jsou typické po daných odrůdách. RM nesmí převládat ve výrazu vína. Ve víně bude rozpoznatelná vůně i chuť po toustování pocházejícího výhradně z vypálení sudů, ale nesmí převládat nad odrůdovým projevem.