top of page
Stanislav Hrabal
13. 11. 2024Minut čtení: 1
Svatomartinské víno 2024 jsme si užili v předstihu
Letošní svatomartinskou tradici jsme díky novému termínu mohli oslavit už od 8. listopadu! Sešli jsme se jako každý rok u bratra...
19 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
9. 10. 2024Minut čtení: 2
Stoická moudrost ve sklence vína: Jak si vychutnat život s rozvahou
dnes se spolu vydáme na cestu, kde se protnou dvě zdánlivě odlišné cesty - svět vína a stoická filozofie. Možná si říkáte, co mají...
30 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
17. 9. 2024Minut čtení: 2
Skrytý gurmánský ráj: Františkův dvůr v srdci Oderských vrchů
Hledáte místo, kde se snoubí vynikající jídlo s krásnou přírodou? Pak vám nesmí uniknout Františkův dvůr, perla ukrytá v malebné krajině...
36 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
11. 9. 2024Minut čtení: 2
Kulinářské dobrodružství v sushi Gokana Japanese Restaurant: Harmonie chutí a vína v srdci Ostravy
Nedávno jsem měl to potěšení navštívit Gokana Japanese Restaurant v Ostravě, a musím říct, že to byl opravdu nezapomenutelný zážitek....
16 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
4. 9. 2024Minut čtení: 1
Hrabal Spritz: Osvěžující novinka z Velkých Bílovic
Léto je v plném proudu a s ním přichází i touha po osvěžujících nápojích. Pokud milujete bublinky a hledáte něco lehčího než klasický...
16 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
21. 8. 2024Minut čtení: 1
Objevte překvapivé párování: Křenová omáčka s vepřovým jazykem a nečekaný vinný společník
Dnes vám chci představit jedno neobvyklé, ale naprosto úžasné kulinářské dobrodružství. Můj syn Šimon se rozhodl, že nás překvapí...
48 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
13. 8. 2024Minut čtení: 2
Gurmánský zážitek: Sofistikovaná krůtí paštika a její dokonalí vinní partneři
Představte si, že sedíte v útulné vinárně, před vámi se tyčí talíř s nádherně naaranžovanou krůtí paštikou a vedle něj se třpytí sklenka...
20 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
31. 7. 2024Minut čtení: 1
Dokonalé spojení chutí - Risotto s letním nádechem a osvěžující Frankovkou
Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehčí, ale přesto výrazná jídla. A co takhle zkusit něco neotřelého? Risotto se...
13 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
31. 7. 2024Minut čtení: 2
Sladké tajemství údolí Wachau: Meruňkový ráj na Dunaji
Když se řekne Wachau, většině milovníků vína se vybaví neopakovatelný Veltlínské zelené nebo šťavnaté Ryzlinky. Ale toto malebné údolí na...
26 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
24. 7. 2024Minut čtení: 2
Překvapivé párování: Když víno a jídlo vytvoří nečekanou harmonii
Rád se s vámi podělím o fascinující zkušenost s párováním vína a jídla, která mě nedávno překvapila a potěšila. Ukázalo se, že někdy ty...
11 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
24. 7. 2024Minut čtení: 1
Chuťové dobrodružství na farmě Barlotti: Domov pravé buvolí mozzarelly
Ale to pravé kouzlo spočívá v tom, jak místní tyhle delikatesy vychutnávají. Představte si, že sedíte na zahradě restaurace
34 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
18. 7. 2024Minut čtení: 1
Carpaccio z kedlubny: Když se košťálová zelenina páruje s vínem
Kdo by si pomyslel, že obyčejná kedlubna může být hvězdou večeře? Carpaccio z kedlubny s pěnou z kozího sýra a ředkvičkami je důkazem, že...
21 zobrazení0 komentářů
Stanislav Hrabal
18. 7. 2024Minut čtení: 2
Borůvkové knedlíky jako zjevení: Kulinářský klenot ve středu Beskyd - Pustevny
Kdo by to byl řekl? Uprostřed turistického ruchu, na místě, kde byste čekali spíš rychlé občerstvení pro unavené výletníky, jsem objevil...
94 zobrazení0 komentářů
bottom of page