top of page


Svatomartinské víno 2024 jsme si užili v předstihu
Letošní svatomartinskou tradici jsme díky novému termínu mohli oslavit už od 8. listopadu! Sešli jsme se jako každý rok u bratra...
Stanislav Hrabal
13. 11. 2024Minut čtení: 1
21 zobrazení
0 komentářů


Stoická moudrost ve sklence vína: Jak si vychutnat život s rozvahou
dnes se spolu vydáme na cestu, kde se protnou dvě zdánlivě odlišné cesty - svět vína a stoická filozofie. Možná si říkáte, co mají...
Stanislav Hrabal
9. 10. 2024Minut čtení: 2
33 zobrazení
0 komentářů


Skrytý gurmánský ráj: Františkův dvůr v srdci Oderských vrchů
Hledáte místo, kde se snoubí vynikající jídlo s krásnou přírodou? Pak vám nesmí uniknout Františkův dvůr, perla ukrytá v malebné krajině...
Stanislav Hrabal
17. 9. 2024Minut čtení: 2
52 zobrazení
0 komentářů


Kulinářské dobrodružství v sushi Gokana Japanese Restaurant: Harmonie chutí a vína v srdci Ostravy
Nedávno jsem měl to potěšení navštívit Gokana Japanese Restaurant v Ostravě, a musím říct, že to byl opravdu nezapomenutelný zážitek....
Stanislav Hrabal
11. 9. 2024Minut čtení: 2
17 zobrazení
0 komentářů


Hrabal Spritz: Osvěžující novinka z Velkých Bílovic
Léto je v plném proudu a s ním přichází i touha po osvěžujících nápojích. Pokud milujete bublinky a hledáte něco lehčího než klasický...
Stanislav Hrabal
4. 9. 2024Minut čtení: 1
16 zobrazení
0 komentářů


Objevte překvapivé párování: Křenová omáčka s vepřovým jazykem a nečekaný vinný společník
Dnes vám chci představit jedno neobvyklé, ale naprosto úžasné kulinářské dobrodružství. Můj syn Šimon se rozhodl, že nás překvapí...
Stanislav Hrabal
21. 8. 2024Minut čtení: 1
70 zobrazení
0 komentářů


Gurmánský zážitek: Sofistikovaná krůtí paštika a její dokonalí vinní partneři
Představte si, že sedíte v útulné vinárně, před vámi se tyčí talíř s nádherně naaranžovanou krůtí paštikou a vedle něj se třpytí sklenka...
Stanislav Hrabal
13. 8. 2024Minut čtení: 2
22 zobrazení
0 komentářů


Dokonalé spojení chutí - Risotto s letním nádechem a osvěžující Frankovkou
Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehčí, ale přesto výrazná jídla. A co takhle zkusit něco neotřelého? Risotto se...
Stanislav Hrabal
31. 7. 2024Minut čtení: 1
13 zobrazení
0 komentářů


Sladké tajemství údolí Wachau: Meruňkový ráj na Dunaji
Když se řekne Wachau, většině milovníků vína se vybaví neopakovatelný Veltlínské zelené nebo šťavnaté Ryzlinky. Ale toto malebné údolí na...
Stanislav Hrabal
31. 7. 2024Minut čtení: 2
39 zobrazení
0 komentářů


Překvapivé párování: Když víno a jídlo vytvoří nečekanou harmonii
Rád se s vámi podělím o fascinující zkušenost s párováním vína a jídla, která mě nedávno překvapila a potěšila. Ukázalo se, že někdy ty...
Stanislav Hrabal
24. 7. 2024Minut čtení: 2
13 zobrazení
0 komentářů


Chuťové dobrodružství na farmě Barlotti: Domov pravé buvolí mozzarelly
Ale to pravé kouzlo spočívá v tom, jak místní tyhle delikatesy vychutnávají. Představte si, že sedíte na zahradě restaurace
Stanislav Hrabal
24. 7. 2024Minut čtení: 1
39 zobrazení
0 komentářů


Carpaccio z kedlubny: Když se košťálová zelenina páruje s vínem
Kdo by si pomyslel, že obyčejná kedlubna může být hvězdou večeře? Carpaccio z kedlubny s pěnou z kozího sýra a ředkvičkami je důkazem, že...
Stanislav Hrabal
18. 7. 2024Minut čtení: 1
24 zobrazení
0 komentářů


Borůvkové knedlíky jako zjevení: Kulinářský klenot ve středu Beskyd - Pustevny
Kdo by to byl řekl? Uprostřed turistického ruchu, na místě, kde byste čekali spíš rychlé občerstvení pro unavené výletníky, jsem objevil...
Stanislav Hrabal
18. 7. 2024Minut čtení: 2
118 zobrazení
0 komentářů
bottom of page